Het hout nooit op
Advies
De meerwaarde van Houthandel Verduijn zit hem in het advies. We zijn met A.J. Verduijn dagelijks aan de slag om de mooiste projecten te realiseren. Door vanuit deze gedachte ook ons hout door te verkopen, kunnen wij u als geen ander het advies geven dat u nodig heeft om het resultaat te behalen dat u voor ogen heeft.

Onze adviseurs kennen de praktijk van het plaatsen van schuttingen, pergola’s, vlonders, beschoeiingen, grondkeringen, damwanden of andere houten constructies.

Laten plaatsen

Als gespecialiseerd bedrijf in het plaatsen van damwanden, beschoeiingen en vlonders kunnen we ook het vakkundig plaatsen voor u verzorgen. Hiervoor kunt u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.


Wist u dat?
Welke planken zijn het meest geschikt voor een vlonder?

Hout is een product dat (mits goed beheerd) onuitputtelijk toegepast kan blijven worden. Omdat het direct uit de natuur komt is onbehandeld hardhout ook aan het einde van de levensduur niet schadelijk voor het milieu. Hout is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende duurzaamheidsklassen. Bij gebruik van duurzaam hardhout kunt u ervan uitgaan dat wanneer u van uw hardhouten vlonder of steiger geniet nieuwe bomen gepland zijn zodat er in de toekomst ook nog mooi hout verkrijgbaar is.

Het grootste nadeel van houten vlonders is dat ze glad kunnen worden. De oorzaak hiervoor is algengroei (groene aanslag) op het hout. Onze ervaring is dat op de gladgeschaafde/ geschaafd zonder profiel er minder snel algengroei ontstaat dan op de standaard geprofileerde planken. Dit komt grotendeels omdat de planken na een regenbui zeer snel opdrogen en omdat ze makkelijk schoon te maken zijn. Komt er toch groene aanslag op, dan hebben we een breed scala aan mogelijkheden om dit te verwijderen, van huis-tuin-en keuken middelen tot professionele middelen.

U kunt bij ons altijd om advies vragen. We vertellen u graag meer over de eigenschappen van onze mooie producten. Wanneer u langs komt tijdens onze opening op zaterdagmorgen staan de medewerkers van Houthandel Verduijn klaar om u van dienst te zijn.