Het hout nooit op

FSC®-gecertificeerde producten zoals hout, papier en karton zijn als product van verantwoord bosbeheer een onuitputtelijke grondstof. Het is dus van nature een circulair materiaal en onderdeel van de zogenaamde biologische kringloop. Dit in tegenstelling tot materialen als beton, kunststof en metalen die, geproduceerd uit primaire grondstoffen, in voorraad eindig zijn.

Meer duurzaam hout toepassen in onze projecten en producten.
Daarmee werken we actief aan het in stand houden van bossen wereldwijd. Bovendien benutten we alle kansen voor een klimaatvriendelijke, circulaire economie.

FSC-certificering is ook een instrument tegen ontbossing.
Een bos bestemd voor FSC-gecertificeerd houtproductie mag namelijk niet worden omgezet in een soja- of palmolieplantage, of eindigen als veeteelt- of mijnbouwgebied. Als we kiezen voor FSC-gecertificeerde producten kunnen de bossen goed worden beheerd en blijven het gezonde bossen. Het resultaat? Op dit moment is meer dan 200 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd. Dit is vergelijkbaar met vijftig keer de oppervlakte van Nederland!

Houthandel Verduijn is FSC® gecertificeerd onder het nummer SCS-COC-000652-AMI onder licentienummer FSC-C016391.
FSC producten zijn in onze webshop herkenbaar door het FSC logo met certificaat nummer of vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.